maanantai 29. marraskuuta 2010

Joulukalenteri

Tein pieniä kirjekuoria ruskeasta lahjapaperista. Liimasin numerot (citymarketista saa) kuoriin, sitten kiinnitin pyykkipojat kirjekuorineen seinälle. Joka päivälle tehtiin oma lappunen ylläriksi. Puolet lapuista teki mies ja puolet minä. En malta odottaa, että päästään avaamaan luukkuja. Olo on kuin lapsena :D

perjantai 26. marraskuuta 2010

Matkalaukku











Oltiin kerran "ajelulla" joka hieman venähti. Matkalla näin iltahämärässä kun tienvarressa paistoi valot vanhan kaupan ikkunasta, siinähän se oli, kirpputori. Äkkiä kalkattamaan ukko-kullalle, että kato kato nyt, tuonne on päästävä! Eikun jarruu, uukkari ja sisälle kauppaan ja siellä se oli, tämä reppana koko resuisuudessaan, paksun pölykerroksen alla. Raukalta oli kahvakin irronnut, mutta lääkäri paransi sen. Nyt se säilöö sisällään lautapelejä, jotka rupeaa todennäköisesti haisemaan "kartanolle" mutta ei se haittaa...on se vaan niin ihana!

perjantai 12. marraskuuta 2010

SEL de MER





Tilasin Hennes&Mauritsilta nämä tyynyt joita olin jo jonkun aikaa íhaillut muiden blogeissa ja lehdistä kuolannut. Siellä taisi olla vieläpä joku allennuskin jotein sain halvennusta, tilasin myös keittiöpyyhkeen mutta se tulee vasta joulukuun puolessa välissä, sitä odotellessa...

Joulupallot
























Tavalliset kuusenpallot on päällystetty degoupage lakalla ja vanhalla sanomalehdellä, isomapaan palloon lehden palaset on helpompi saada tasaisesti, pienemmässä pallossa palat jäävät hieman irvistelemään (kannattasi käyttää pienempiä paloja kenties), mutta minusta se tuo palloon vain mukavaa tunnelmaa.

Kynttilän ympärille kietaisn huvikseen vanhan valokuvan, palan vanhaa lehteä sekä narua. Noista kynttilöistä on tarkoitus tehdä adventtikynttilät, hemtexissä on kuulemma niitä numeroita kylkeen :)

torstai 11. marraskuuta 2010

Peili



Kirppari löytö tämäkin, joku klikkas päässä kun tämän näin :D Tää on niin överi, siksi hieno! Finnmirrorin valmistama, luulisin että 80 luvulla. Muistan kun pienenä kotona oli vessassa finnmirrorin punainen kukkapeili, ihana olisi sellainenkin, kunnon retroilua. Pelkän puhdistuksen jälkeen seinälle asennettiin, ei tarvinnut tuunailla mitenkään.

tiistai 9. marraskuuta 2010

Keittiön avohyllyt
























Tuossa joku aika sitten järjestelin suursiivouksen yhteydessä keittiön hyllyjä uuteen uskoon. Alahyllyllä oli ennen koreja, nyt astioita. Tavarat vaihtelivat paikkaa sinne tänne, lopputulema kätevämpi ja ilmavamman näköinen :)

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Historiaa

























Kynttilänjalka on löytö kirpparilta, sekin sain yllättäen värikäsittelyn perinteisellä spraylla. Olohuoneen taulun taustan tein vanhasta Karjalaisesta vuodelta 1923. Päälle lisäilin vanhoja valokuvia ja skräppi paperista leikattuja kuvia (en oo varma sanotaanko sitä skäräppi paperiksi) kuitenkin sellasta askartelu paperia.

Aika epäilyttävä tuo pinon alin kirja nimeltään Teräsvallin takana (1941-43). Sen on koonnut suomalainen sanomelehtikirjeenvaihtaja Berliinissä ollessaan. Kirjailija on omistanut sen vaimolleen. En ehkä haluaisi, että mulle oimistettaisi sotakirjaa :D Toisaalta aika on ollut aika eri silloin.

" - Kylläpä näkyy, että hänellä on takanaan ensimmäinen vakava tappionsa." - Saksan valtakunnan kanslerin riutuneissa kasvoissa ja epävakaassa esiintymistavassa voi selvästi nähdä kuluneen ajan jättämät jäljet.

Mikähän ihmeen historia aikakausi mulla on meneillään :D

perjantai 5. marraskuuta 2010

Vanhoja kirjoja, lamppu ja kuvakulmia

 

 







Kirpparilta löytyi lisää ihania vanhoja kirjoja, hauskin on ehkä tuo myrskylyhdyn vieressä oleva, Erään perhosen joululahja vuodelta 1921, kukahan tuo kannen kuvan nainen on. Hieman erillaista tekstiä kuin nykykirjoissa :D

"Nähkääs siihen aikaan, kun ryssä otti maasta sotamiehet pakolla, houkutti Laitilan Jussi naapurista katsomansa keskimmäisen tyttären mukaansa ja pakeni sen kanssa synkintä sydänmaata kohti. Mainitaan miehellä olleen sen näköisen muodon kuin sisunkin, olipa sitkeän itsepäinen tavallinen jurri, pää, niska ja yläosa ruumiista samasta jätkäleestä, sääret hieman hintelämmät, kasvot karkeatekoiset, kirvesveistosta, mutta pohjaltaan hyväluontoisen olennon sentään. Katse oli alituisesti maata kohti tähdättynä ikäänkuin maahiselta kaikkensa hakien ja anoen."

Olohuoneeseen tilasin nurkkapöydälle kauan haaveilemani lampun ellokselta, siellä oli -50% yhdestä tuotteesta, muuten en kyllä olisi raaskinut ostaa. Sokoksella on myös noita samoja lamppuja myynnissä.

Tuon myrskylyhdyn tuunasin tuikkukäyttöiseksi sahaamalla rautasahalla palolankaa pitelevän "kuvun" pois. Maalasin lyhdyn hopenvärisestä valkeaksi matta spraylla, hioin kulneemmaksi, lopuksi maalasin pienen korkin ja vivun mustaksi.

Nyt onkin mukava viikoloppu tiedossa, kahdet juhlat tulossa, toiset on viikon myöhässä olevat halloween naamiaiset ja toiset erään pikkuneidin synttärit :D


keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Valoa syksyyn










Jo hieman jouluisissa fiiliksissä uskaltauduin tonttuilemaan kun nämä valot viritin olkkariin ja makkariin, on se vaan niin ihanaa kun joulu tulee ja saa tunnelmoida ja kuunnella joululauluja glögin ja miehekkeen seurassa joka kyllä on harvinaislaatuinen tapaus vastakkaisen sukupuolen edustajissa (kuulemani perusteella) kun itsekkin nauttii joulun tunnelmasta jo lokakuussa. Joulussa on se suurin juttu se sen tunnelman kuunteleminen ja jos sitä ei kuule on vaikea ymärtää tätä jouluhössötystä. Ja nimen omaan mahtavinta on olla hössöttämättä ja lukea joululehtiä ja kuvitella niitä koristeita omaan kotiin...vaikka en laitakkaan valtavaa märää koristeita, valoja ja kukkia muutamat sinne tänne sekä piparkakkutalo. Sopimuskin on tehty jouluksi, että lahjoja ei osteta aikuisten kesken, pienet tonttutytöt ja pojat ovat asia sitten ihan erikseen :D

tiistai 2. marraskuuta 2010

"Pyörähylly"







Tein hyllyjen alle ylijääneestä hyllyevystä vielä yhden pyörillä kulkevan hyllyn. Ostin pienet kalustepyörät ja laitoin ne näin väliaikaisesti kiinni kuumaliimalla (näitä naisten ratkasuja) kunnes saan hommattua pienet sopivat ruuvit :)