perjantai 5. marraskuuta 2010

Vanhoja kirjoja, lamppu ja kuvakulmia

 

 







Kirpparilta löytyi lisää ihania vanhoja kirjoja, hauskin on ehkä tuo myrskylyhdyn vieressä oleva, Erään perhosen joululahja vuodelta 1921, kukahan tuo kannen kuvan nainen on. Hieman erillaista tekstiä kuin nykykirjoissa :D

"Nähkääs siihen aikaan, kun ryssä otti maasta sotamiehet pakolla, houkutti Laitilan Jussi naapurista katsomansa keskimmäisen tyttären mukaansa ja pakeni sen kanssa synkintä sydänmaata kohti. Mainitaan miehellä olleen sen näköisen muodon kuin sisunkin, olipa sitkeän itsepäinen tavallinen jurri, pää, niska ja yläosa ruumiista samasta jätkäleestä, sääret hieman hintelämmät, kasvot karkeatekoiset, kirvesveistosta, mutta pohjaltaan hyväluontoisen olennon sentään. Katse oli alituisesti maata kohti tähdättynä ikäänkuin maahiselta kaikkensa hakien ja anoen."

Olohuoneeseen tilasin nurkkapöydälle kauan haaveilemani lampun ellokselta, siellä oli -50% yhdestä tuotteesta, muuten en kyllä olisi raaskinut ostaa. Sokoksella on myös noita samoja lamppuja myynnissä.

Tuon myrskylyhdyn tuunasin tuikkukäyttöiseksi sahaamalla rautasahalla palolankaa pitelevän "kuvun" pois. Maalasin lyhdyn hopenvärisestä valkeaksi matta spraylla, hioin kulneemmaksi, lopuksi maalasin pienen korkin ja vivun mustaksi.

Nyt onkin mukava viikoloppu tiedossa, kahdet juhlat tulossa, toiset on viikon myöhässä olevat halloween naamiaiset ja toiset erään pikkuneidin synttärit :D


Ei kommentteja: